Image
Loading

Πως συμπεριφέρονται οι πραγματικά πολύ πλούσιοι

THE RICH QUESTION

Πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει πολλά, αλλά αυτός που ξοδεύει πολλά σύμφωνα με την λαϊκή θυμοσοφία. Είναι όμως έτσι;

PLAY NOW - PLAY NOW - PLAY NOW -

Την ίδια στιγμή που κάποιο δισεκατομμυριούχοι χαίρονται να σκορπάνε τα χρήματά τους ζώντας μία ζωή απαράμιλλης χλιδής, κάποιοι άλλοι –επίσης δισεκατομμυριούχοι- προτιμούν να τα ράβουν μέσα στο στρώμα τους προκειμένου να έχουν για τα στερνά τους, ακόμα και τα στερνά των τρισέγγονών τους. 
Και ενώ, η κατηγορία των τσιφούτηδων είναι μία και καλή, στην κατηγορία των γαλαντόμων δισεκατομμυριούχων, βλέπουμε να φιγουράρουν αυτοί που ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματά τους σε πάσης φύσεως εκκεντρική εκδήλωση του πλούτου και της δύναμής τους, κι εκείνοι που προτιμούν να διαχειρίζονται τα πλούτη τους και για κοινωφελείς σκοπούς. Έστω κι αν οι άσπονδοι φίλοι τους συχνά τους κατηγορούν πως περισσότερο από φιλάνθρωποι είναι ... φοροφυγάδες, μιας και κάθε ποσό που δωρίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό φυσικά και εκπίπτει του φορολογητέου εισοδήματος ... Τελικά, ακόμα και μια απλή αναφορά στις παραξενιές, τις εκκεντρικότητες και τα παράδοξα που συνοδεύουν την προσωπική ιστορία αυτών των λίγων εκατοντάδων κατοίκων του πλανήτη που ανήκουν στην ελίτ των Κροίσων, μπορεί κάλλιστα να ... τρελάνει κάθε έναν από εμάς. 
Μπορεί επίσης να «βγάλει» εξαίσιες ιστορίες μεγαλομανίας, επίδειξης, ίντριγκας και δολοπλοκιών. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα είναι σίγουρο: όταν τα λεφτά δεν αποτελούν εμπόδιο, η ιστορία γράφεται από το ποιόν του εκάστου.


ΟΙ ΠΙΟ «ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ» ΚΡΟΙΣΟΙ
Στήβεν Σβάρτσμαν
Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στην κατηγορία: «σκορπάω λεφτά» αναδεικνύεται ο κύριος Στίβεν Σβάρτσμαν. Ο 61χρονος ιδρυτής της κολοσσιαίας επενδυτικής εταιρείας Blackstone Group, ουδέποτε έκρυψε την αγάπη του για τα glamorous πάρτι. Ένα τέτοιο λοιπόν του κόστισε πάνω από 7,8 εκατομμύρια δολάρια. Για την ακρίβεια ήταν το περυσινό πάρτι που έδωσε με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών ζωής (και 40 χρόνων στη διεθνή επιχειρηματική και οικονομική σκηνή). Στη λίστα των καλεσμένων του περιλαμβάνονταν γνωστοί κοσμικοί, άνθρωποι των ΜΜΕ, όπως η ανκοργούμαν του CNBC Μαρία Μπαρτιμόρο, η διάσημη συνάδελφός της, Μπάρμπαρα Γουόλτερς, εκπρόσωποι της οικονομικής ελίτ των ΗΠΑ με πρώτο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Merril Lynch, Τζον Θέιν, αλλά και το ζεύγος Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ. Λογικότατη η παρουσία των τελευταίων μιας και το πάρτι του κυρίου Σβάρτσμαν έλαβε χώρα στο σπίτι τους!
Τη διασκέδαση των καλεσμένων του ο μίστερ Σβάρτσμαν την ανέθεσε σε έναν από τους πλέον γνωστούς καλλιτέχνες της ποπ σκηνής. Ο αειθαλής κατά τα άλλα (και με εντυπωσιακή σύζυγο) δισεκατομμυριούχος μπορούσε να χορεύει όλο το βράδυ! Ο λόγος για τον γνωστό και μη εξαιρετέο (και ομοίως ... αειθαλή) Ροντ Στιούαρτ.
Σε κάθε περίπτωση ο «γαλαντόμος» Κροίσος είναι πασίγνωστος για τα πάρτι του !

Σερ Φίλιπ Γκριν
Έτερος «βασιλιάς των πάρτι» ο Βρετανός «βασιλιάς» του έτοιμου ενδύματος και ιδιοκτήτης των αλυσίδων καταστημάτων Bhs και της Arcadia Group, Σερ Φίλιπ Γκριν. Ο κύριος Γκριν είναι ... μόλις 56 χρόνων, κάτι που του επιτρέπει να διοργανώνει πάρτι για τους φίλους του σε κάθε ευκαιρία. Κυριολεκτικά! Και τα περίπου 7 δις δολάρια της περιουσίας του, του επιτρέπουν να μη λογαριάζει τα έξοδα. Εξ’ ου και συνήθως οργανώνει ...φιέστες για όχι λιγότερους από 100 καλεσμένους, ενώ φέρεται να έχει και αυτός ένα ιδιότυπο «κώλυμα» με τον Ροντ Στιούαρτ! Προ ετών, με την ευκαιρία των 50ων του γενεθλίων, οργάνωσε ένα πάρτι στην ... Κύπρο, στο οποίο προσκάλεσε 200 φίλους του, αλλά και τους διάσημους τραγουδιστές Ροντ Στιούαρτ και Τομ Τζόουνς. Λεπτομέρεια: για να έρθουν στο νησί της Αφροδίτης οι καλεσμένοι του, νοίκιασε έναν στόλο από ιδιωτικά λίαρ τζετ! Πάντως ανταμείφθηκε από το δώρο που του έκανε η σύζυγός του, ένα ολόχρυσο σετ του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly! Η επιτυχία αυτού του πάρτι ήταν τέτοια, ώστε το επανέλαβε 5 χρόνια μετά. Αυτή τη φορά έφερε – φυσικά με ιδιωτικά αεροπλάνα – πάνω από 100 καλεσμένους στο σπίτι του στις Μαλδίβες, όπου τους περίμεναν ήδη οι Τζένιφερ Λόπεζ και ο Τζορτζ Μάικλ. Το συγκεκριμένο πάρτι μάλιστα κράτησε 5 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων ρίχτηκαν τα περισσότερα βεγγαλικά που έχουν πουληθεί ποτέ σε μεμονωμένο ιδιώτη! Τέλος, επειδή ο άνθρωπος είναι πραγματικά «large», άνοιξε στο γιό του ένα μπαρ, στις Μαλδίβες φυσικά, στα εγκαίνια του οποίου τραγούδησε ζωντανά η Μπιγιονσέ, με κασέ 650.000 δολάρια για 2 ώρες εμφάνισης!

Αντρέι Μελνιτσένκο
Η τρίτη θέση στη λίστα με τους πιο εξωφρενικούς τρόπους να ξοδέψει κανείς τα χρήματά του ανήκει στον 35χρονο κύριο Αντρέι Μελνιτσένκο, ο οποίος μέσα σε διάστημα ολίγων ετών κατάφερε να συγκεντρώσει περιουσία σχεδόν 5 δις δολαρίων και να είναι ο ιδιοκτήτης εταιρειών όπως η OJSC (Siberian coal energy company – SUEK), της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης άνθρακα στη Ρωσία και 10ης μεγαλύτερης στον πλανήτη, η CJSC – Eurochem, μεγάλη χημική βιομηχανία, αλλά και της τέταρτης μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της Ρωσίας, της MDM Bank. Ο σύντροφος Μελνιτσένκο έχει γούστο στις γυναίκες και στα αυτοκίνητα! Λάτρης των σπορ αυτοκινήτων θεωρείται σήμερα ως ο μεγαλύτερος συλλέκτης παλαιών σπορ αυτοκινήτων στην Ανατολική Ευρώπη. Όσον αφορά στις σχέσεις του με το ωραίο φύλο, η σύζυγός του Αλεξάντρα Νικόλιτς πέρα από μια πολύ όμορφη γυναίκα είναι και εξαιρετικά διάσημη στη γενέθλια χώρα της (Σερβία) όπου θεωρείται ως η νούμερο ένα ποπ τραγουδίστρια. Γι’ αυτό και όταν ο αμίμητος Αντρέι την παντρεύτηκε (στη Βρετανία, στο σπίτι του στο Berkshire) είχε καλέσει να τραγουδήσει στο γαμήλιο πάρτι τους την Κριστίνα Αγκιλέρα! Δύο χρόνια μετά, στα 30α γενέθλια της συζύγου του, κάλεσε την Τζένιφερ Λόπεζ, ενώ έκτοτε κάθε χρόνο κάνει πάρτι όπου καλεί ονόματα όπως οι: Γουίτνι Χιούστον, Μαρκ Άντονι και Ενρίκε Ιγκλέσιας.

ΟΙ ... ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ
Στη συγκεκριμένη κατηγορία κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και μια ... υποκατηγορία: αυτών των δισεκατομμυριούχων που όντως δίνουν μεγάλο κομμάτι της περιουσίας – αλλά και του πολύτιμου χρόνου τους – σε αγαθοεργίες.

Τζέιμς Λιβόι Σέρενσον
Τρανό παράδειγμα ο μάλλον άγνωστος στο ευρύ κοινό, Τζέιμς Λιβόι Σέρενσον, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου νούμερο 68 στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. Ο περί ου ο λόγος Κροίσος έχασε εκείνη την ημέρα τη μάχη με τον καρκίνο, όχι όμως προτού προλάνει να ιδρύσει το φερώνυμο ίδρυμα καταπολέμησης της επάρατης νόσου, το Sorenson Legacy Foundation. Σε αυτό εκχώρησε το σύνολο σχεδόν της περιουσίας του (πάνω από 4,5 δις δολάρια), τα μελλοντικά κέρδη των επιχειρήσεών του και προτού ορίσει τα μέλη της οικογένειάς του ως διαχειριστές του Ιδρύματος -χωρίς δικαίωμα εκποίησης των περιουσιακών του στοιχείων-. 


Γουίλιαμ Μπάρον Χίλτον
Ακόμα ένας Κροίσος με έντονη φιλανθρωπική δράση είναι ο κύριος Γουίλιαμ Μπάρον Χίλτον. Το όνομά του βαρύ, η περιουσία του αμύθητη, οι δωρεές του εντυπωσιακές! Το Δεκέμβριο του 2007 ο Χίλτον δώρισε το ποσό των 1,2 δις δολαρίων στο Ίδρυμα Conrad N. Hilton Foundation, ίδρυμα που μάχεται κατά τη φτώχειας αλλά και της κακοποίησης παιδιών. Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι πως ο διάσημος Κροίσος δώρισε συνολικά – και δεσμεύτηκε πως μετά το θάνατό του θα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταβίβαση – το 97% της προσωπικής του περιουσίας, ακριβώς όπως είχε πράξει ο αείμνηστος πατέρας του και ιδρυτής της ιστορικής αλυσίδας ξενοδοχείων Hilton Hotels. Οι κακές γλώσσες πάντως λένε πως ο Γουίλιαμ Μπάρον Χίλτον προτίμησε να δωρίσει την περιουσία του παρά να την αφήσει στην οικογένειά του και συνεπακόλουθα στην εγγονή του Πάρις ... 


Bill & Melinda Gates Foundation
Ίσως το πιο διάσημο Κοινωφελές Ίδρυμα στον κόσμο. Οι ιδρυτές του, το ζεύγος ... Microsoft, έχουν δωρίσει στο ίδρυμα που έφτιαξαν οι ίδιοι, πάνω από 417 εκατομμύρια δολάρια ΜΟΝΟ το 2007! Το συγκεκριμένο ίδρυμα αναμένεται σε εύθετο χρόνο – όταν αποβιώσουν οι ιδρυτές του – να αποκτήσει την μεγαλύτερη περιουσία – κληροδότημα της ιστορίας! 

Κάρλος Σλιμ
Ο πιο πλούσιος κάτοικος της Λατινικής Αμερικής – και 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη – έχει ... δεσμευθεί πως κάθε χρόνο θα δωρίζει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα του φίλου του Μπιλ Γκέιτς. Εντυπωσιακή δέσμευση μιας και αφορά βάθος χρόνου (όσο είναι εν ζωή ο Σλιμ). Εξίσου εντυπωσιακή όμως είναι και η αντίστοιχη δέσμευση του Καναδού δισεκατομμυριούχου Φρανκ Γκιούστρα περί ισόβιας καταβολής ενός ποσού ίσου με τα μισά ετήσια κέρδη των επιχειρήσεών του στο ίδιο ίδρυμα! Κι επειδή ακόμα και στη φιλανθρωπία ο συναγωνισμός των Κροίσων μπορεί να λάβει απρόσμενες διαστάσεις, ο «μεγαλύτερος εν ζωή επενδυτής στον κόσμο», ο «πολύς» Γουόρεν Μπάφετ, μόλις προ 5 μηνών δώρισε το ήμισυ της προσωπικής του περιουσίας στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation! Σκεφτείτε λίγο πως ο μίστερ Μπάφετ είναι και επισήμως πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να έχετε μια τάξη μεγέθους της δωρεάς! 

 

ΒΑΘΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, ΜΕΓΑΛΑ «ΚΑΒΟΥΡΙΑ»

Η ιστορία δείχνει πως ασχέτως της προσωπικής περιουσίας κάθε ανθρώπου, ο χαρακτήρας του είναι αυτός που τελικώς καθορίζει τη ζωή του! Όπερ σημαίνει πως ακόμα κι αν κανείς είναι βαθύπλουτος, ακόμα κι αν κάλλιστα θα μπορούσε να ... υιοθετήσει μια ολόκληρη χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου, εφόσον έχει συνηθίσει να ζει μια «μετρημένη» ζωή, εφόσον ως χαρακτήρας είναι «συγκρατημένος» (sic) τότε ούτε ένας ωκεανός λεφτά δεν μπορεί να τον αλλάξει. Φευ!

ΟΙ «ΣΦΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ» ΚΡΟΙΣΟΙ
Ίνγκβαρ Κάμπραντ
Ο απόλυτος «άρχων» των ... τσιφούτηδων δισεκατομμυριούχων. Ο Σουηδός δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής και μόνος μέτοχος της πασίγνωστης αλυσίδας καταστημάτων ΙΚΕΑ, με τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια προσωπική περιουσία (!) παραμένει ένας ταπεινός οικογενειάρχης. Και προπάντων ένας «συνετός» διαχειριστής των χρημάτων του. Γι’ αυτόν απλά δεν υπάρχουν οι σειρήνες της Νέας Υόρκης ή οιασδήποτε άλλης πόλης – κέντρου του κόσμου. Υπάρχει μόνο το αγαπημένο του Γκέτεμποργκ, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την αυτοκρατορία του σε μια μικρή αποθήκη όπου συναρμολογούσε τραπέζια και καρέκλες! Τρεις δεκαετίες μετά, εξακολουθεί να ζει στο ίδιο σπίτι όπου μεγάλωσε, να τρώει στα ίδια φτηνά εστιατόρια – κατά προτίμηση σε καντίνες ! – και η μόνη πολυτέλεια που επιτρέπει στον εαυτό του μερικές φορές είναι η αγορά μιας γραβάτας! Το 1993 αγόρασε ένα Volvo στέισον, το οποίο ακόμα αποδεικνύεται «παλικάρι», ενώ φημολογείται ότι αγόρασε τα έπιπλα του σπιτιού του από το κατάστημα ΙΚΕΑ στο Γκέτεμποργκ και μάλιστα σε περίοδο εκπτώσεων... Επίσης, σπανίως ταξιδεύει με αεροπλάνο και πάντως, σε κάθε περίπτωση στην οικονομική θέση! 

Τζιμ Γουάλτον
Αμερικανός, λεφτάς με όλη τη σημασία της λέξης (περιουσία άνω των 16 δις δολαρίων) και πασίγνωστος για τη ... μανία του για παλαιά φορτηγά! Για την ακρίβεια τα γνωστά στις ΗΠΑ pickup αποτελούν το μοναδικό ενδιαφέρον του κληρονόμου της αυτοκρατορίας Wal-Mart. Δηλαδή της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον κόσμο που ίδρυσε ο πατέρας του Σαμ, «τρέχει» ο δαιμόνιος Λι Σκοτ και βγάζει δισεκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό του. Αφού λοιπόν άλλοι εργάζονται γι’ αυτόν, ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το πάθος του επάγγελμα! Θεωρείται ως ένας από τους πιο έμπειρους αναπαλαιωτές παλαιών φορτηγών, έχει αφήσει όλες τις δημόσιες σχέσεις στην αδελφή του Άλις, μένει σε μια φάρμα στο Τέξας και ψωνίζει – όπως όλοι οι συγχωριανοί του – από το τοπικό μπακάλικο -μιας και το πλησιέστερο Wal-Mart απέχει πολλά χιλιόμετρα-. Τόσα πολλά, ώστε να το σκέφτεται δύο φορές προτού οδηγήσει ως εκεί το 15χρονο Dodge Dakota φορτηγάκι του.

Ντέιβιντ Τσέριτον
Ιδού κι ένας Καναδός στη λίστα με τους πιο «σφιχτοχέρηδες» δισεκατομμυριούχους του μάταιου τούτου κόσμου! Ο περί ου ο λόγος πάντως έχει και μια δικαιολογία παραπάνω, μια και δεν γεννήθηκε πλούσιος. Ούτε υπήρξε ποτέ επιχειρηματίας, αλλά ένας προικισμένος καθηγητής πανεπιστημίου με ακόμα πιο προικισμένους φοιτητές! Ο κύριος Τσέριτον είναι μέχρι σήμερα καθηγητής στο πανεπιστήμιο Stanford. Προ πολλών ετών ξεχώρισε δύο φοιτητές του, τους κυρίους Σεργκέι Μπριν και Λάρυ Πέιτζ, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μια ιντερνετική μηχανή αναζήτησης. Αφού πείστηκε ότι το εγχείρημα είχε προοπτικές, έπεισε έναν γνωστό του στο venture capital Kleiner Perkins Caufield & Byers να χρηματοδοτήσει το ξεκίνημα του site των φοιτητών του. Η συνέχεια της ιστορίας γνωστή. Το site δεν είναι άλλο από το Google, οι πρώην φοιτητές του κυρίου Τσέριτον τον αντάμειψαν με μετοχές της Google σημερινής αξίας άνω των 1,4 δις δολαρίων και πλέον ο αγλαός καθηγητής δεν έχει καν ανάγκη να δουλεύει. Πλην όμως, ο ίδιος καθημερινά παραδίδει κανονικότατα τα μαθήματά του, συνήθως πηγαίνει στο πανεπιστήμιο με ποδήλατο -εκτός από τις ημέρες που βρέχει οπότε οδηγεί το Honda Accord του 1993 που αγόρασε μεταχειρισμένο με τα πρώτα κέρδη από τις μετοχές του-. Παράλληλα, έκανε μια αγορά – φετίχ για τον ίδιο: πήρε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Volkswagen camper μοντέλο του 1986! Συνεχίζει να φοράει τα ίδια χαβανέζικα πουκάμισα εδώ και τρεις δεκαετίες, αφήνει μούσι και μαλλί κι όταν τον ρωτάνε γιατί δεν κουρεύεται απαντά πως δεν συνηθίζει να σπαταλά χρόνο και χρήμα στον κουρέα! 

Τζον Κόντγουελ
Άλλη μια περίπτωση ανθρώπου που απέκτησε δισεκατομμύρια μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής του και δεν θέλησε να αλλάξει την καθημερινότητά του. Το τρέχον ύψος της περιουσίας του υπολογίζεται στα 2,2 δις δολάρια, χρήματα που απέκτησε όταν πούλησε την εταιρεία κινητών τηλεφώνων Caudwell Group που δημιούργησε ο ίδιος το 1987. Το κλειδί στην επιτυχία του ήταν ότι όντας επί σειρά ετών μηχανικός αυτοκινήτων ο ίδιος, εντόπισε μια έλλειψη στην αγορά: τα εξειδικευμένα κινητά τηλέφωνα (οι συσκευές δηλαδή) για εγκατάσταση σε κάθε τύπο και μοντέλο αυτοκινήτου. Όταν το έπραξε θησαύρισε. Πάρα ταύτα, εξακολουθεί να ντύνεται με ρούχα από τα Marks & Spencer, να πηγαίνει στο γραφείο του με τα πόδια ή με το ποδήλατο (απόσταση 14 χιλιόμετρα παρακαλώ ...) και ομοίως δεν πηγαίνει συχνά στον κουρέα! Έχει κι ένα μότο που τον έκανε διάσημο: «Δεν έχω ανάγκη να ξοδεύω λεφτά για να αναπτερώνω την αυτοεκτίμησή μου»! 

Αζίμ Πρεμχί
Ινδός, δισεκατομμυριούχος και... απίστευτος τσιφούτης! Η περιουσία του υπερβαίνει τα 17 δις δολάρια αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ τσιγκουνιάς! Ο ίδιος είναι ο ευτυχής ιδιοκτήτης της πολυεθνικής εταιρείας κατασκευής λογισμικού και παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης Wipro. Πιθανότατα όμως πιο ευτυχείς να αποδειχθούν οι κληρονόμοι του, μια και ο Αζίμ κάνει το παν δυνατόν να διαφυλάξει απείραχτη την περιουσία του. Κι επειδή μόλις πρόσφατα αντικατέστησε το παλαιό του Ford Escort με ένα σχετικά καινούργιο Toyota Corolla, άρα μπήκε στα έξοδα, φροντίζει να βγάλει από αλλού τα σπασμένα. Γι’ αυτό και στη δεξίωση μετά το γάμο του γιου του Ρισάντ – που φυσικά έγινε στο σπίτι της οικογένειας και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο – οι καλεσμένοι έφαγαν σε χάρτινα πιάτα! 

Γουόρεν Μπάφετ
Κι εδώ ερχόμαστε στην πλέον περίεργη ιστορία του -κατά τεκμήριο και με τη βούλα- πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη για το σωτήριο έτος 2008. Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, ο άνθρωπος που έχει συγκεντρώσει προσωπική περιουσία 57 δις δολαρίων, ο επονομαζόμενος και «Θαύμα της Ομάχα», ο φιλάνθρωπος που έχει δωρίσει πάνω από τη μισή του περιουσία σε κοινοφελή ιδρύματα, στην προσωπική του ζωή παραμένει ένας τυπικός μεσοαστός Αμερικανός. 
Μένει στο ίδιο σπίτι που είχε αγοράσει το 1958 αντί 31.500 δολαρίων στη Νεμπράσκα. Ταξιδεύει πάντα με αυτοκίνητο ή τρένο, ενώ όταν δεν μπορεί να αποφύγει το αεροπλάνο φροντίζει να ταξιδεύει στην οικονομική θέση και με εισιτήριο το αντίτιμο του οποίου περνάει στα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας του (Berkshire Hathaway). Αγοράζει πάντα έτοιμα κουστούμια, κατά προτίμηση στις εκπτώσεις, δεν συνηθίζει να τρώει σε πολυτελή εστιατόρια, αφιερώνει άπειρο χρόνο στη συμπλήρωση της φορολογικής του δήλωσης και είναι τόσο παθιασμένος με τη συλλογή φοροαπαλλακτικών αποδεικτικών στοιχείων ώστε στην τελευταία γενική συνέλευση της εταιρείας του να καυχιόταν – και δικαίως ! – πως πλήρωσε αναλογικά πολύ λιγότερους φόρους απ’ ότι η ίδια η γραμματέας του ...
Ως άνθρωπος όμως έχει κι αυτός τις αδυναμίες του. Έτσι, μόλις πρόσφατα άλλαξε το αυτοκίνητό του, μια παλιά Lincoln για μια Cadillac DTS, μοντέλο του 2006 το οποίο αγόρασε ελαφρώς μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή! 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗΣ

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του successtories.gr και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Απαραίτητα
Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Εάν ρυθμίσετε τον browser σας, ώστε να μπλοκάρει τη χρήση αυτών των cookies η Ιστοσελίδα ή ορισμένα τμήματα αυτής δεν θα λειτουργούν.
Στατιστικά

Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.

Διάφορα

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.