Image
Loading

«Όνειρα» Χειμερινής Νυκτός…

WINTER RESORTS

Τα πιο μεγαλοπρεπή χειμερινά θέρετρα του κόσμου!

PLAY NOW - PLAY NOW - PLAY NOW -

Είναι οι προορισμοί που έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους με τη μυθική πολυτέλεια, τους εκλεκτούς επισκέπτες και τη μοναδικότητα των τοπίων που τους περιβάλλουν. Είναι τα πιο μεγαλοπρεπή χειμερινά θέρετρα του κόσμου!

Grand Hyatt Aspen, Κολοράντο, ΗΠΑ   

Το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των celebrities διαθέτει το ιδανικό «λευκό έδαφος» για τους λάτρεις του σκι. Το απόκρημνο hot spot του Κολοράντο συγκεντρώνει στα χιονισμένα του δρομάκια τα πιο ηχηρά ονόματα της υψηλής ραπτικής, όπως Prada και Fendi, αλλά και τα εστιατόρια της διεθνούς «crème de la crème», από Matsuhisa και Montagna μέχρι Pinons και D19. Για μία αριστοκρατική διαμονή, το Grand Hyatt Aspen είναι το ιδανικό. Το θέρετρο που αποτελεί ένα από τα κορυφαία καταλύματα της «χρυσής λίστας 2008» του περιοδικού Condé Nast Traveler στέκει εντυπωσιακά στους κάτασπρους πρόποδες του βουνού στο κέντρο του Aspen, «έτοιμο» να προσφέρει απλόχερα συνθήκες υπερπολυτελούς φιλοξενίας στους επισκέπτες που θα επιλέξουν να καταλύσουν σε μία από τις σουίτες των 320 τ. μ. Μία από τις εμπειρίες που δεν πρέπει να χάνει κανείς εδώ, είναι η χαλάρωση δίπλα στο τζάκι, συντροφιά με κρασί από το γεμάτο κελάρι του ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 200 εκλεκτές ετικέτες. 

Cristallo Palace Hotel & Spa, Κορτίνα, Ιταλία 

Σκηνικό βγαλμένο από τις Άλπεις, η πόλη που φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956, έχει πολλές «στιλιστικές» ομοιότητες με το Ζέρματ της Ελβετίας. Η Κορτίνα αναφέρεται συχνά στους κύκλους των σκιέρ ως ένας από τους πιο θελκτικούς χειμερινούς προορισμούς. Το γραφικό κέντρο της περιοχής Dolomite παραμένει chic και λαμπερό- η μόνιμη παρέλαση των Ferrari και των Maserati ενισχύει κατά πολύ αυτόν τον χαρακτηρισμό-αλλά και ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο (με γούνες) που συνδυάζουν το ακριβό shopping στις boutiques της Bulgari και της Gucci με το συναρπαστικό σκι στις πίστες του Socrepes. Το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Cristallo Palace, βραβευμένο μεταξύ άλλων ως το καλύτερο ευρωπαϊκό Ski Resort, συνδυάζει τη χλιδή με τη φιλοσοφία του fitness. Οι βασιλικές σουίτες «King Umberto of Savoy» και «Vladimir Nabokov», αλλά και η προεδρική «Frank Sinatra» βρίθουν πολυτέλειας. Αποκλειστικά για εκείνους που επιλέγουν ένα από αυτά τα καταλύματα, μία Porsche Boxter, Cayenne, 911 ή Cayman είναι πάντα διαθέσιμη για τις προσωπικές τους μετακινήσεις.   

Fairmont Tremblant, Κεμπέκ, Καναδάς

Ο «Παράδεισος» των απανταχού σκιέρ στο Mont Tremblant μετρά κοντά 70 χρόνια ζωής. Σε απόσταση μόλις 1 ώρας από το Μόντρεαλ, στη γαλλοκαναδική εκδοχή του ski resort επικρατούν οι ιδανικές καιρικές συνθήκες για σλάλομ που κόβουν την ανάσα! Εκτός από ski, οι επισκέπτες που κατακλύζουν τις πίστες του καναδικού βουνού επιδίδονται σε snowboard, αλλά και golf, σε μία έκταση που ξεπερνά τα 72.000 τ. μ. Στα 13 χλμ. από το «βουνό που τρέμει» (έτσι μεταφράζεται στα ελληνικά), ακριβώς πάνω από το ομώνυμο γραφικό χωριό, βρίσκεται o επιβλητικός πύργος Fairmont Tremblant. Χτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση στους πρόποδες της οροσειράς Laurentian, το Fairmont αναβιώνει θρυλικές εποχές σ’ ένα ονειρεμένο τοπίο, βγαλμένο από τις σελίδες παραμυθιού.   

Stowe Mountain Resort, Βέρμοντ, ΗΠΑ 

Ένα από τα πιο φημισμένα χειμερινά θέρετρα στον παγκόσμιο χάρτη, το οποίο εισάγει τους επισκέπτες του απευθείας σε ατμόσφαιρα british traditional. Τη γοητευτική ηρεμία του Stowe «διαταράσσουν» με στυλ, πάνω από 90 καταστήματα και 60 ακόμα εστιατόρια και chalets. Το ψηλότερο όρος του Βέρμοντ, το Mansfield είναι το ιδανικό για skiers μέσου επιπέδου και άνω, με τα διάσημα «τέσσερα μονοπάτια», National, Lift Line, Starr και Goat να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πιο ριψοκίνδυνων, όταν οι αρχάριοι φοράνε τα χιονοπέδιλά τους για να τρέξουν στο χαμηλότερο επίπεδο του Spruce Peak. Εκεί, μέσα σε μία προστατευμένη έκταση 8.000 τ. μ «πνιγμένη» στα έλατα βρίσκεται το Stowe Mountain Resort, το πανέμορφο Αλπικό καταφύγιο με υπηρεσίες Alpine Concierge που εξατομικεύονται στις προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη. 

Chateau Lake Louise, Αλμπέρτα, Καναδάς

Το εθνικό πάρκο του ειδυλλιακού Banff στον Καναδά κατατάσσεται ανάμεσα στα ομορφότερα τοπία φυσικού κάλλους του κόσμου και προστατεύεται από την Unesco. Με τρεις διαφορετικές πίστες σε απόσταση 50 χλμ. το ένα από το άλλο, το Banff στη λίμνη Louise είναι ένα «ανεξημέρωτο» τοπίο που προκαλεί τους επισκέπτες του να ανακαλύψουν την άγρια, ακατέργαστη ομορφιά του. Οι φυσιολάτρεις θα νιώσουν δέος μπροστά στα μοναδικά θεάματα, των άγριων ζώων που περιπλανούνται μέσα στα δάση, τα οποία «χύνονται» στους πρόποδες και των αετών που ζυγίζονται πάνω από τα βραχώδη βουνά, καθώς οι πάγοι λιώνουν προς τη λίμνη, διακόπτοντας τη λευκή απεραντοσύνη του χιονιού. Στην ανατολική πλευρά της λίμνης, ο πύργος Lake Louise, χτισμένος στα τέλη του 19ου αιώνα, αφομοιώνεται απόλυτα στον εκπληκτικό πλούτο του τοπίου. Η πτέρυγα Mount Temple ολοκληρώθηκε μόλις το 2004 και αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή του πύργου. 

Sonnenalp Resort, Κολοράντο, ΗΠΑ

Το αγαπημένο θέρετρο των Αμερικανών δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε κορυφαία ski resorts του κόσμου. Το χιονοδρομικό κέντρο του Vail στο Κολοράντο εκτείνεται σε 24.000 τ. μ., το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ και παρέχει στους επισκέπτες μία ενδιαφέρουσα γκάμα δραστηριοτήτων, από παγοδρομίες, ice-hockey, snowmobiling και βόλτες με έλκηθρο και αερόστατο, μέχρι επισκέψεις σε τοπικές γκαλερί τέχνης και μουσεία.

Το Sonnenalp, «ο ήλιος των βουνών» όπως μεταφράζεται, βρίσκεται στην καρδιά του χωριού και αναβιώνει τη βαυαρική φιλοξενία σ’ ένα σκηνικό αυθεντικής πολυτέλειας που σχεδόν μαγεύει. Η πλουσιοπάροχη mountain suite με την ατέλειωτη θέα στα χιονισμένα βουνά, αλλά και το εστιατόριο Swiss Chalet με γεύσεις παραδοσιακής ευρωπαϊκής κουζίνας κερδίζουν όλες τις εντυπώσεις. Εάν ποτέ βρεθείτε στο Sonnenalp, παραγγείλτε οπωσδήποτε ελβετικό Käse Spätzle, strudel και σπιτικό fondue.

Riffelalp Resort, Ζέρματ, Ελβετία

Το «αντίπαλο δέος» των κοσμικών Gstaad και Saint Moritz είναι το Ζέρματ, πολύ πιο ήσυχο, αλλά εξίσου δημοφιλές στους κύκλους των VIP.  Αγαπημένος προορισμός όσων αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα και την πολυκοσμία, το Ζέρματ που υψώνεται στα 5.276 πόδια, στη γερμανόφωνη ζώνη του Matterhorn και μόλις 10 χλμ. από την Ιταλία, καταφέρνει να κρατάει εκτός των συνόρων του τα αυτοκίνητα, μένοντας «πιστό» στην πληθωρική γραφικότητα του τοπίου του.

Με το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα ανέλκυσης στον κόσμο και με χιονόπτωση για μεγάλο διάστημα του χρόνου, οι πίστες του είναι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων πολλών VIP. Το πεντάστερο θέρετρο Riffelalp 2222 m. είναι ένας «ναός» χαλάρωσης κι ευεξίας με αναρίθμητες, εναλλακτικές παροχές για τους επισκέπτες, οι οποίοι πρώτα κλείνουν τη σπηλιά του ατμού (η ζέστη έρχεται από το αναμμένο τζάκι) και ύστερα δωμάτιο. Το Sonnenalp διαθέτει την ψηλότερη υπαίθρια πισίνα της Ευρώπης, με αδιάλειπτη θέα που «βλέπει» σε κάθε σημείο του Matterhorn.

Hoteldorf Gruner Baum, Κιτζμπούχελ, Αυστρία 

Οι Αυστριακοί το χαρακτηρίζουν ως «το μαργαριτάρι των Άλπεων» και δεν υπερβάλλουν καθόλου! Το δημοφιλέστερο θέρετρο επί Τυρολέζικου εδάφους, γνωστό ως το καλύτερο των Άλπεων απλώνεται σ’ ένα υπέροχο αλπικό χωριό με ιστορία 700 ετών. Το σκι στο Κιτζμπούχελ είναι το αγαπημένο χόμπι των κατοίκων από το 1892. Η περιοχή συνδυάζει βουνό, περιπέτεια και ηρεμία ενώ προσφέρει αναρίθμητες επιλογές για αθλητισμό και αναψυχή. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι πολλοί από τους επισκέπτες παρατείνουν τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία, μαγεμένοι από τη γοητεία του τοπίου. Ιδανικό κατάλυμα παραμένει το Hoteldorf Gruner Baum, το οποίο εκτείνεται σε 6 μεγάλες κατοικίες δίπλα στα θαυμαστά βουνά του Gastein και την κοιλάδα Kötschach. Όσοι έχουν επισκεφτεί το Gruner Baum έχουν να λένε για τη φιλοξενία των κατοίκων αλλά και τη ρουστίκ ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πολυτελές θέρετρο. Τον 19ο αιώνα το Gruner Baum άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενεί τους υψηλούς καλεσμένους  ενός κοντινού health-resort. Σήμερα όσοι διαμένουν στο θέρετρο κάνουν ιαματικά spa μέσα σε νερό που φτάνει στο Gruner Baum από 17 πηγές. 

Hotel de Charme les Airelles, Κουρσεβέλ, Γαλλία

Είναι το λατρεμένο χειμερινό hot spot των bon-viveurs, συνώνυμο του απαράμιλλου lifestyle, της λαμπερής νυχτερινής διασκέδασης και φυσικά του σκι επιπέδου. Το Courchevel περιλαμβάνει 4 χωριά, τα οποία εκτείνονται σε διαφορετικά υψόμετρα γύρω από το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου, το Trois Valées. Σε έκταση 5.277 τ. μ και υψόμετρο που ξεκινά φτάνει τα 1.850 μ. , οι λάτρεις του χιονιού, αρχάριοι ή προχωρημένοι επιδίδονται σε παντός τύπου χειμερινά sport. Τα Σαββατοκύριακα το Courchevel πλημμυρίζει από παρέες celebrities, jet setters και φυσικά δεινούς σκιέρ, μιας και το Trois Valées έχει το μεγαλύτερο δίκτυο διαδρομών στον κόσμο. Το Hotel de Charme: Courchevel 1850 απλώνει τις εγκαταστάσεις στην κορυφή του Courchevel σε υψόμετρο 1850 μ. Το πανέμορφο chalet του χιονισμένου Αλπικού κήπου βρίσκεται στο χείλος μίας πλαγιάς και φημίζεται για το Spa αποκλειστικά με προϊόντα της ελβετικής Valmont. Εκτός από τις 14 υπέροχες σουίτες, το θέρετρο διαθέτει μία και πραγματικά μοναδική ιδιωτική κατοικία μέσα στη στέγη!

Gstaad Palace, Γκστάαντ, Ελβετία  

Το διασημότερο, ακριβότερο και πολυτελέστερο χειμερινό θέρετρο του κόσμου, το αγαπημένο «καταφύγιο» του διεθνούς jet set, στο οποίο συγκαταλέγονται τα ονόματα των μεγαλύτερων Ελλήνων επιχειρηματιών. Η πόλη του Γκστάαντ, στην περιφέρεια της Bernese Oberland και στην «καρδιά» των Ελβετικών Άλπεων χαρακτηρίστηκε το 1960 από το περιοδικό Time ως «Το Μέρος».  H Elisabeth Taylor, ο Ernesto Bertarelli, o Bernie Ecclestone, o πρίγκιπας Κάρολος, το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Kofi Annan, οι επιχειρηματικές οικογένειες Λάτση και Αγγελόπουλου, είναι μερικά από τα ονόματα που επαναλαμβάνονται συχνά στη λίστα των επισκεπτών, όταν στο παρελθόν στο Γκστάαντ έλαμψαν οι παρουσίες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του Roman Polanski και της Grace Kelly.

Ξενοδοχεία απίστευτης χλιδής, «ναοί» γαστριμαργίας, shopping και διασκέδαση στα «μέτρα» της high society συνθέτουν το κοσμοπολίτικο σκηνικό στα 1.050 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το Gstaad Palace στέκει «κυρίαρχο» πάνω σ’ έναν λόφο με θέα στο κέντρο της πόλης αλλά και την απεραντοσύνη των Αλπικών βουνών. Χτισμένο το 1913, το μεγαλοπρεπές «παλάτι» του Γκστάαντ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των διάσημων προσωπικοτήτων που θέλουν να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φωτογραφικά φλας.

Οι exclusive εγκαταστάσεις του καλύπτουν 1.800 τ. μ. και περιλαμβάνουν 5 gourmet εστιατόρια, 4 γήπεδα τένις, 2 bars, nightclub, γήπεδο γκολφ, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, κέντρο Spa, ελικοδρόμιο αλλά και διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης αερόστατων!

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του successtories.gr και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Απαραίτητα
Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Εάν ρυθμίσετε τον browser σας, ώστε να μπλοκάρει τη χρήση αυτών των cookies η Ιστοσελίδα ή ορισμένα τμήματα αυτής δεν θα λειτουργούν.
Στατιστικά

Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.

Διάφορα

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.