Image
Loading

Η Δερματολογία είναι μια συναρπαστική ειδικότητα

Ευγενία Καλογεροπούλου

MD, PhDΔερματολόγος Αφροδισιολόγος 33DERMACLINIC

PLAY NOW - PLAY NOW - PLAY NOW -

Η επιθυμία της να γίνει Ιατρός γεννήθηκε στην ηλικία των 14 ετών. Το ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο και η πολύπλοκη, λογική, τέλεια λειτουργία του σώματος μας την οδήγησαν στην Ιατρική. Η μητέρα της και οι καθηγητές της υπήρξαν οι πιο πολύτιμοι αρωγοί στην υλοποίηση του ονείρου της Η επιμονή, η υπομονή και η προσήλωση στο στόχο την οδήγησαν στην Ιατρική σχολή Αθηνών από όπου έλαβε. το Πτυχίο της το 2004 με βαθμό λίαν καλώς.

Η επιλογή της ειδικότητας

Η επιλογή της για την ειδικότητα ήρθε μετά από αναζήτηση και αξιολόγηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών στην Ιατρική σχολή. Ταυτόχρονα, είχε την τύχη να έχει. μέντορα της. το σύζυγο της μητέρας της. που ως έμπειρος συνάδελφος την καθοδήγησε και μετά από σκέψη καιδιερεύνηση κατέληξε. ότι η Δερματολογία είναι η κατάλληλη ειδικότητα για αυτήν» 

Το γεγονός ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας, το όριο μας σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον, αυτό που αποτελεί την ασπίδα του οργανισμού μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις,είναι κάτι που με γοήτευσε από τα φοιτητικά ακόμη χρόνια. « επισημαίνει Τα πολλαπλά πεδία δράσης: η κλασική, αισθητική Δερματολογία, και η δερματοχειργουγική δίνουν τη δυνατότητα να ασχολείται κάποιος με πολλούς τομείς» συνεχίζει.

Η δερματοχειρουργική μου έδωσε την ικανοποίηση της επεμβατικής πράξης, επισημαίνει που προσωπικά μου δημιουργεί επαγγελματική πληρότητα και βέβαια προσφέρει θεραπεία σε πολλούς ασθενείς 

«Μπορεί να βοηθά ασθενείς που πάσχουν από κάτι συστηματικό αλλά εκδηλώνεται με δερματικό σύμπτωμα. Αυτό καθιστά το Δερματολόγο τον πιο σημαντικό κρίκο στη γνωμάτευση και καθοδήγηση αλλά και στη θεραπεία του ασθενούς. « καταλήγει.»

Η Δερματολογία είναι μια μοναδική ειδικότητα που στις περισσότερες περιπτώσεις χαρίζει χαρά στον Ιατρό γιατί υπάρχει ίαση ή βελτίωση και ικανοποίηση στον ασθενή. Αυτή η παράμετρος είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η ψυχολογία μου επηρεάζεται από την επαγγελματική μου καθημερινότητα, όσο και αν θέλει κανείς να τις διαχωρίσει. Όλα τα παραπάνω με οδήγησαν στην τελική επιλογή μου για την ειδικότητα και με διαμόρφωσαν ως Δερματολόγο και ως άνθρωπο.» καταλήγει η κ Καλογεροπουλου

Μετεκπαίδευση

Η μετεκπαίδευση της στο Λονδίνο (UCLH) κατά τη διάρκεια της ειδικότητας και η παρακολούθηση συνεδρίων, hands on workshops την. καθόρισαν  ως επιστήμονα. «Μου προσέφεραν την ευκαιρία να δω πως λειτουργεί το σύστημα υγείας εκτός Ελλάδας και να χτίσω την Ιατρική μου οντότητα ως Δερματολόγος. « τονίζει χαρακτηριστικά Όλες αυτές οι εμπειρίες επηρέασαν την καριέρα της καθώς οι ασθενείς της την εμπιστεύονται και αναγνωρίζουν τις βαθιές γνώσεις της και την ανθρώπινη ολιστική προσέγγιση της. στα ζητήματα που τους απασχολούν. 

Η μετεκπαίδευση της. στο εξωτερικό ήταν εκείνη που την ώθησε πολύ γρήγορα να πατήσει στα πόδια της και να αναλάβει. την ευθύνη για τη ζωή του κάθε συνανθρώπου με σοβαρότητα, τεράστια προσοχή, συνεχή μελέτη και γνώση αλλά και ενσυναίσθηση για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της αφού κυριολεκτικά ως Ιατρός κρατα τη ζωή των ασθενών της. στα χέρια της Εξειδικεύσεις

Μέσα στα χρόνια, πέραν της αντιμετώπισης περιστατικών με δερματολογικά θέματα, εξειδικεύτηκε στον τομέα της αισθητικής Δερματολογίας με συνεχόμενα σεμινάρια ανατομίας και εφαρμογών πολλαπλών και διαφορετικών θεραπειών.

Ταυτόχρονα το 2017 ξεκίνησε τη Διδακτορική της Διατριβή με θέμα ΓυροειδήςΑλωπεκία και ψυχολογική συνιστώσα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην εξέλιξη της νόσου. Έξι χρόνια μετά, τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Academy of Dermatology. Τον Απρίλιο του 2023 ορκίστηκε ως Διδάκτωρ (PhD) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα. Η κατάκτηση αυτού του τίτλου αξίζει να σημειωθεί είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η χαρά της ακαδημαϊκής γνώσης και κατάκτησης είναι τόσο βαθιά Ι και ουσιαστική, είναι προσωπική νίκη και ανοίγει δρόμους μεγαλύτερους και μακρύτερους. Η δερματοχειρουργική είναι ακόμα ένα πεδίο δράσης και εξειδίκευσης μου.τονιζει η κ Καλογεροπουλου Υπηρεσίες στους ασθενείς

Στο 33DERMACLINIC αντιμετωπίζονται όλο το φάσμα δερματολογικών περιστατικών. Διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας:

1. Fotofinder (ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων)βοηθά στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση προκαρκινικών βλαβών αλλά και καρκίνου του δέρματος.

2. Laser Αλεξανδρίτη (Arion) για αποτρίχωση. 

3. Burane Erbium Laser, επεμβατικό μηχάνημαγια αφαίρεση εξωφυτικών καλοηθών δερματικών βλαβών και διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, προσφέροντας συσφιξη.

4. HYDRAFACIAL, (δερμοαπόξεση με διαμάντι)χαρίζει άμεσα ένα καθαρό, πλήρως ενυδατωμένο δέρμα.

5. OFF, χρησιμοποιείται για την αφαίρεση αγγειακών βλαβών (ευρειαγγείες, αιμαγγειώματα)

6. Σύστημα φωτοθεραπείας OMNILUX, με μπλε, κόκκινο, υπέρυθρο φως προσφέρειαντιγήρανση, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακήκαι καταπραϋντική δράση.

7. PLEXR, συσκευή Plasma, μέσω μικρού ηλεκτρικού τόξου προκαλεί εξάχνωση της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος. Χρησιμοποιείται για αφαίρεση θηλωμάτων, υπερκερατώσεων αλλά και για αναίμακτη βλεφαροπλαστική.

8. Οξυγονοθεραπεία (OXYOASIS) χορηγεί καθαρό οξυγόνο στους ιστούς του δέρματος, σε συνδυασμό με άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν το δέρμα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

9. διαθερμία και κρυοθεραπεία, δυο πιο κλασικές και σημαντικές μέθοδοι που χρησιμοποιώ σε κατάλληλες περιπτώσεις (χειρουργικές επεμβάσεις, μυρμηκίες) «Στην καθ’ημέρα πράξη στο Ιατρείο πραγματοποιώ χειρουργικές αφαιρέσεις σπίλων, κύστεων (μικροεπεμβατικά) και αισθητικές ενέσιμες θεραπείες. « τονίζει «Αυτές περιλαμβάνουν μεσοθεραπείες για θρέψη,ενυδάτωση, λεύκανση, λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Το Botox, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος σε πρόσωπο λαιμό ντεκολτέ επαναφέρουν τους ιστούς σε μια πιο υγιή νεότερη κατάσταση ικανοποιώντας τις ανάγκες των ασθενών.  Οι νεότερες θεραπείες με βιοδιεγέρτες (Profhilo, Karisma) βοηθούν στη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το microneedling με το DERMAPENπροσφέρει λάμψη, ενυδάτωση, σύσφιξη και διέγερση κολλαγογέννεσης και μπορεί να συνδυαστεί με την τελευταία εξέλιξη στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας και αναγεννητικής Ιατρικής τα εξωσώματα(exosomes). Η αυτόλογη (PRP) μεσοθεραπείασε συνδυασμό με τα skinboosters προσφέρειφυσικές λύσεις αντιγήρανσης.

Τα peelings νεότερης τεχνολογίας απομακρύνουν νεκρά κύτταρα και προσδίδουν μια λαμπερή, ομοιόμορφη, φωτεινή όψη στο δέρμα. Συνδυάζονται με πολλές θεραπείες και η συνεργική τους δράση κλειδώνει το αποτέλεσμα μας με τον καλύτερο τρόπο.

Τα φαρμακοκαλλυντικά προϊόντα ανώτατης ποιότητας (skinceuticals, IS clinical, Heliocare, Colorescience) που εφαρμόζονται πριν τις θεραπείες όσο και μετά από αυτές, μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα και επιμηκύνουντη διάρκεια τους. Επιστρέφοντας στο σπίτι τους, οι ασθενείς έχουν ένα πλήρες πρωτόκολλο καθημερινής φροντίδας του δέρματος τους ώστε να το διατηρήσουν υγιές μέχρι την επόμενη επίσκεψη και συμβουλευτική τους μαζί μου.

Όσον αφορά το τεχνολογικό επίπεδο της ιατρικής στην Ελλάδα, η κ Καλογεροπουλου επισημαίνει “Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Επιστήμης της Ιατρικής με τον Ιπποκράτη να θεμελιώνει βασικές αρχές της και τον Όρκο του να αποτελεί τον επίσημο όρκο κατά την ορκωμοσία των Ιατρών ανά τα πέρατα του κόσμου. 

Οι Έλληνες Ιατροί είναι πλήρως καταρτισμένοι και διαπρέπουν σε κάθε επίπεδο καθώς ακολουθούν τη δια βίου μάθηση και εφαρμόζουν όλες τις κατακτήσεις της επιστημονικής έρευνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε η ανάπτυξη Ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.”

Προληπτική Ιατρική

«H νέα γενιά Ιατρών αφιερώνει μεγάλο μέρος της συμβουλευτικής πρακτικής στην προληπτική Ιατρική, « τονιζει «γεγονός που έχει οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Είναι πολύ σημαντικό βέβαια να τονιστεί ότι οι εξετάσεις από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. «Θεραπεύουμε ασθενείς και όχι εξετάσεις» μας τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία οι καθηγητές μας στο Πανεπιστήμιο και πάντα το έχω ως οδηγό σε κάθε περιστατικό. 

Η κλινική εξέταση και τα ευρήματα της, η λήψη σωστού, λεπτομερούς ιστορικού,  είναι εκείνα που καθοδηγούν τον Ιατρό στη σωστή γνωμάτευση και θεραπεία. Από την άλλη πλευρά, και οι ασθενείς πια, με την αθρόα εισροή πληροφοριών μέσα από το διαδίκτυο, και τη σωστή πάντα καθοδήγηση του προσωπικού τους Ιατρού είναι ευαισθητοποιημένοι καιεξετάζονται σε τακτά διαστήματα.»

Συμβουλές για το καλοκαίρι

Όσον αφορά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του δέρματος μας το καλοκαίρι,αναφέρει «Η πιο σημαντική και απλή συμβουλή για την υγεία του δέρματος είναι η καθημερινή χρήση αντηλιακού. Έχει αποδειχθεί, μέσα από μελέτες, ότι ο συνδυασμός του αντηλιακού με το κατάλληλο αντιοξειδωτικό προσφέρει την απόλυτη προστασία ενάντια στην ακτινοβολία UVA, UVB, μπλε φως, υπέρυθρη. Η ενυδάτωση βοηθά να διατηρείται ο επιδερμιδικός φραγμός άθικτος και να διατηρεί το δέρμα την υγρασία του. 

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και να πίνουμε επαρκή ποσότητα νερού καθημερινά. Τέλος, υπάρχουν θεραπείες που πραγματοποιούνται στο Ιατρείο που θωρακίζουν το δέρμα μας πριν την έλευση του καλοκαιριού. Επισκεφθείτε το 33DERMACLINIC και μαζί θα επιλέξουμε το καταλληλότερο πρωτόκολλο θεραπειών και καθημερινής φροντίδας στο σπίτι ώστε να έχετε ένα δέρμα που φαίνεται και είναι υγιές.»

Φιλοσοφία δουλειάς και ζωής

Η φιλοσοφία της από την αρχή της πορείας της στην Ιατρική ήταν. ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η ασφάλεια και η προστασία του ασθενούς.Ταυτόχρονα πιστεύει βαθιά ότι η υγεία, και. η ευζωία είναι αποτέλεσμα μιας ολιστικής προσέγγισης που περιλαμβάνει την άσκηση, μια ισορροπημένη διατροφή, καλό ύπνο, ενυδάτωση, προληπτικό έλεγχο παθήσεων όπως ορίζεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) σε συνδυασμό με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.)»

«Η χαρά που μου προσφέρει η λύση των ιατρικών προβλημάτων των ασθενών μου, είναι ένα μοναδικό αίσθημα ολοκλήρωσης και επιτυχίας ως Ιατρός,που δε μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο., τονιζει χαρακτηριστικά «Στόχος πάντα παραμένει η προσφορά και η παροχή των καλύτερων ιατρικών υπηρεσιών με γνώμονα την ειλικρίνεια τη συμπάθεια και την αγάπη προς το συνάνθρωπο.»

Το motto της ζωης της είναι ένα: «Η Ζωή είναι ωραία και είναι Μία.» Στιγμές που τα πράγματα φαίνονταν δύσκολα ή ακόμα και ακατόρθωτα, η παραπάνω φράση μου  έδωσε την ώθηση, τη δύναμη να συνεχίσω, να προσπαθήσω περισσότερο και να φτάσω στο στόχο μου. αναφέρει χαρακτηριστικά .Επίσης το motto αυτό με κάνει καθημερινά να συνειδητοποιώ πόσο τυχερή και ευλογημένη είμαι, πόσα πολλά έχω επιτύχει και πόσο ευγνώμων νιώθω για την ίδια τη ζωή. Κάθε μέρα μας χαρίζει κάτι μοναδικό, και μας οδηγεί βήμα βήμα στο πόσο μοναδικός είναι ο καθένας από εμάς» καταλήγει

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του successtories.gr και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Απαραίτητα
Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Εάν ρυθμίσετε τον browser σας, ώστε να μπλοκάρει τη χρήση αυτών των cookies η Ιστοσελίδα ή ορισμένα τμήματα αυτής δεν θα λειτουργούν.
Στατιστικά

Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.

Διάφορα

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.